Citroën Grand C4 SpaceTourer

A Citroën Grand C4 SpaceTourer külső jegyei alapján (jellegzetes orr, magasan domborodó, motorizált hátsó rész) mind egy új platformnak és egy új autótervezési szemléletnek a jelei.

TESZTVEZETÉS 150
VISSZAHÍVÁS150
ÁRAJÁNLAT150

A márka szaktudásának legjavát megtestesítő új Citroën Grand C4 SpaceTourer 5-7 személyes egyterű modell, mely teljes mértékben megfelel a kor kívánalmainak.  Intelligens vezetést segítő rendszerek, örömteli vezetés, újraértelmezett kényelem (CITROËN ADVANCED COMFORT® program jóvoltából) és hatékonyság.

Családi autó vagy örömautó? Mindkettőt megtalálja az új Citroën Grand C4 SpaceTourer! Az öt-, vagy 7 személyes kivitelben is elérhető, modern és lendületes új Citroën Grand C4 SpaceTourer designjának alapja az egyediség, mely által modellelődjétől is azonnal megkülönböztethető. A rendkívül eredeti egyterű modell dizájnját még karakteresebbé varázsolja az erőt sugárzó, lendületes vonalakkal megrajzolt orr-rész, valamint a két új karosszériaszín: az elegáns Artense szürke és sportos Lazuli kék.

ELÖLNÉZET

A Citroën Grand C4 SpaceTourer megújult orr-része egyszerre dinamikus és exkluzív. Továbbra is hangsúlyos szerepet játszanak a márka védjegyét s szimbólumát képező három szinten elhelyezkedő lámpatestek. A Citroën Grand C4 SpaceTourer orrán a márkajel meghosszabbítása egészen az orr-rész két széléig húzódik, és króm keretbe foglalja a LED-soros nappali lámpákat (DRL).

TETŐÍV

A Citroën Grand C4 SpaceTourer kínálatát új, ezüstszínű (Silver) tetőívek gazdagítják. Ez az egyedi stíluselem fokozza a modell eleganciáját.

3D HATÁSÚ HÁTSÓ LÁMPÁK

Még igézőbb tekintet! Az új modern, high-tech stílusú lámpák különleges fényhatása és mélysége azonnal felismerhetővé teszi a modellt.

17” KERÉKTÁRCSÁK

A jelenlegi keréktárcsák gyémántfénye összhangban az új Lazuli kék karosszria színnel, szintén fekete színt kapott.

HÁTSÓ MÁRKAJEL

A Citroën Grand C4 SpaceTourer fényes fekete hátsó márkajele krómkeretben jelenik meg, ezzel is hangsúlyozva a márka új pozícionálását (CITROËN C4 Cactus óta), illetve a modell modernségét.

EGY TÉR – NÉGYFÉLE ENTERIŐR

SZÉRIA HANGULAT
Az új Citroën Grand C4 SpaceTourer már szériában is egyedi stílusú utastér kerül, praktikus megoldásokkal és minőségi anyagokkal, illetve a műszerfalborítással tökéletes összhangot teremtő Milazzo Grey kárpitozással.
WILD BLUE HANGULAT
Az aktív, sportos életforma kedvelőihez illő stílus, tágas és alakítható utastérrel. Az első utasülés könnyen kis asztallá alakítható, a hátsó ülések pedig a rugalmas használat érdekében csúsztathatóak.
DUNE BEIGE HANGULAT
A Dune Beige dizájnt azoknak találták ki, akik szeretik a napfényt és a kényeztetést. A lehető legnagyobb kényelmet nyújtó Relax utasülések és a masszázs funkcióval rendelkező első ülések is ez utóbbiról gondoskodnak.
A rendkívül puha tapintású Yatago Grey üléshuzatok és beépített illatosító teremt nyugodt, kellemes hangulatot az utazáshoz.
HYPE GREY HANGULAT
A Hype Grey enteriőr a kifinomult szövet-bőr kárpitozást a kényeztetés magas fokát jelentő Lounge csomaggal, illetve Gyerek csomaggal ötvözi. Ez a  belső hangulat felszereltségtől függően széria, vagy opció.

JÓ KÖZÉRZET

Az új egyterű modell is azt bizonyítja, hogy a kényelem terén a Citroën nem véletlenül számít referenciának. A számtalan hasznos felszereléssel ellátott, fürge Citroën Grand C4 SpaceTourer utazásra csábít és egyedülálló vezetési élményt ígér, akár a családdal, akár a barátokkal indulunk útnak.

LOUNGE CSOMAG: KÉNYELEM, LOFT STÍLUSBAN

A Citroën Grand C4 SpaceTourer fényben úszó, loft stílusban kialakított utastere tágas és bensőséges. Az egyterű modell verziótól függően az alábbi felszereléssel kínálja a Lounge csomagot:
– masszázs funkcióval rendelkező első ülések,
– lábtartóval ellátott Relax első utasülés melynek köszönhetően az utas kényelmesen kinyújthatja a lábát.

– az első ülésekhez a fejet oldalról is megtámasztó, 3 fokozatban állítható Relax fejtámlák járnak.
A tervezők minden részletre odafigyeltek: az első ülések háttámlájára egy-egy lehajtható asztalka és olvasólámpa került.
A Lounge csomag Dune Beige vagy Hype Grey enteriőrrel rendelhető.

MELEG HATÁSÚ ANYAGOK

Az új Citroën Grand C4 SpaceTourer fedélzetén puha, meleg hatású anyagok veszik körbe az utasokat  a finom tapintású, slush technikával készült műszerfaltól a speciálisan kiképzett ajtókárpitokig  Mindezt gazdag minőségi kárpit- és bőrválaszték egészíti ki.

.

MÉRETEK

Kompakt külső méretei ellenére az új CITROËN Grand C4 SpaceTourer tágas, moduláris belső teret kínál akár 7 személyes változatban is.

Hosszúság: 4,602m
Szélesség 1,826m (rétroviseurs compris)
Magasság: 1,644m
Tengelytáv: 2,840 m

CSOMAGTARTÓ

Az új Grand C4 SpaceTourer erőssége a csomagtartó. A domború kiképzésű, robusztus csomagtérajtó bőséges helyet ígér. A csomagtér könnyen hozzáférhető, befogadóképessége pedig a második üléssor előretolásával 645-ről 704 literre növelhető. A csomagtérajtó a felszereltségtől függően elérhető szabad kezes technológiát is magában foglalja, mely által a hátsó lökhárító alatt elhelyezett érzékelőnek köszönhetően tele kézzel, egyetlen lábmozdulattal is könnyen nyitható és zárható a csomagtartó.

MOTOROK

BlueHDi dízelmotorok: A KATEGÓRIA LEGJOBBJAI!

A BlueHDi dízelmotoroknak köszönhetően az új C4 SpaceTourer és a Grand C4 SpaceTourer nemcsak rendkívül takarékosak, de környezetbarátok is. Ennek legjobb bizonyítéka a 99g/km CO2-kibocsátás (fogyasztás: 3,8 l/100 km) a BlueHDI 100 S&S verzió esetén.
THP és PureTech benzinmotorok

A hatékony automatikus sebességváltóval szerelt THP 165 S&S EAT6 benzinmotor mellett 2017. nyarán a kínálat egy új motortípussal bővül: PureTech 130 S&S.

360° KAMERA*

A műszerfalon a nagy felbontású képernyőn megjelenő 360°-os nézetet az autón elhelyezett négy kamera biztosítja. Egy kamera a gépjármű elején, egy másik a hátsó rendszámtábla fölött kapott helyet, míg kettő a külső visszapillantó tükrök alsó részében egészíti ki a körpanoráma-nézetet. A bekapcsolt funkció 15 km/h sebességig működik, utána pedig aktivált állapotban marad egészen addig, míg a gépjármű át nem lépi a 30 km/h sebességet.

*változattól függően opció vagy nem rendelhető

AZ OTTHONOSSÁG FELSŐ FOKA

Sok csomaggal utazik? Az új Citroën Grand C4 SpaceTourer tágas és alakítható belső tere a legkülönbözőbb igényeknek is megfelel. A második sor ülései a padlóba süllyeszthetőek, így egy teljesen sík rakodófelület nyerhető, mely az első utasülés asztallá alakításával (felszereltségtől függően) tovább (több mint 2,5 méteresre) növelhető, ami hosszú tárgyak szállításakor különösen hasznos lehet. Ha pedig bővül a család, könnyen elővarázsolhatók a padlóba rejtett ülések.

INTELLIGENS TECHNOLÓGIA

Az új Citroën Grand C4 SpaceTourer új 7”-os érintőképernyője továbbfejlesztett interfésszel és kapacitív (a legújabb generációs okostelefonokéhoz hasonló) képernyővel rendelkezik. A megújult egyterű modellben külön lehet kezelni a felszereltségtől függően elérhető 12”-os képernyőt és az érintőképernyős tabletet, valamint kitűnő kezelhetőséget kínál a Connect Nav navigációs rendszerhez.

CONNECT NAV

Ezen az érintőtechnológiás, új 3D navigációs rendszeren (az iPadekhez hasonlóan) két ujjal is lehet zoomolni, a tökéletesített térképadatbázisnak köszönhetően pedig a navigáció is hatékonyabb. A navigációs rendszer felszereltségtől függően széria, vagy opció.

ADAPTÍV SEBESSÉGSZABÁLYOZÓ STOP FUNKCIÓVAL

A rendszer egy radar segítségével érzékeli, ha a gépkocsi előtt egy másik jármű halad, és ügyel a vezető által előzetesen beállított biztonságos követési távolság megtartására. A STOP funkció kizárólag a BlueHDi 150 EAT6 változatnál elérhető.

FÁRADTSÁGFIGYELŐ RENDSZER

A rendszer két lépésben működik: a gépkocsi kitérésének első jeleire – hangjelzés kíséretében – óvatosságra intő vizuális figyelmeztetést küld. Ha negyedszerre is érzékeli a kitérést, hangosabb jelzést küld: „tartson pihenőt”! A rendszer nem veszi át az autó irányítását, hiszen ezzel csökkentené a vezető éberségét.

SÁVTARTÓ ASSZISZTENS

A nem szándékos sávelhagyásra figyelmeztető funkció segít az alulkoncentráltság, illetve a pillanatnyi figyelemzavar miatti veszély elhárításában. A rendszer a szélvédő felső részébe beépített kamera segítségével felismeri az útburkolati jeleket, és ha azt érzékeli, hogy a gépjármű irányjelzés nélkül készül elhagyni a sávját, a vezető riasztása mellett korrigálja a gépjármű menetpályáját.

AKTÍV HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER

A rendszer az adott oldali visszapillantó tükrön keresztül vizuálisan figyelmezteti a vezetőt a gépkocsi holtterében tartózkodó járművekre.
Ha a vezető a tükörben észlelt járműhöz közeledik, a rendszer a kormányra hatva igyekszik a gépkocsit az eredeti sávban tartani.

ACTIVE SAFETY BRAKE (vészfékező rendszer)

A vészfékező rendszer segít elkerülni az ütközéseket. A funkció 5 km/h-tól a gépjármű maximális sebességéig működőképes.
A rendszer ütközésveszély érzékelése esetén figyelmezteti a vezetőt, és megfelelő reakció hiányában automatikusan lefékezi a járművet.

SEBESSÉGKORLÁTOZÓ TÁBLÁKRA VALÓ FIGYELMEZTETÉS

A rendszer felismeri a sebességkorlátozó táblákat, és a műszerfalon jelzi az információt a vezetőnek. A maximális haladási sebesség rögzíthető a sebességszabályozó, illetve -korlátozó rendszerben. Minden sebességtartományban működik.

ÜTKÖZÉSVESZÉLY-JELZŐ

A rendszer 30 km/h sebesség fölött figyelmeztetni képes a vezetőt, ha fennáll a veszélye, hogy összeütközik az előtte haladó gépjárművel.

AKÁR 5 ÉV** GARANCIA 100.000 KM FUTÁSKORLÁTTAL

*Minden 2017. 02. 08. után megrendelt, magánügyfél számára új autóként értékesített Citroën Grand C4 SpaceTourer személygépkocsi vásárlása esetén a 2 év szerződéses gyári jótállás mellé most +3 év kiterjesztett EssentialDrive szerződéses jótállást adunk ajándékba. Az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás a 2 éves szerződéses gyári jótálláson túl érvényes, a gyári szerződéses jótállással megegyező szolgáltatásokat tartalmaz, és az autó első tulajdonosának történő átadásától számított 5 évig vagy 100 000 km-ig (amelyiket előbb eléri az autó) érvényes. Az akció visszavonásig érvényes.
**A gyári szerződéses jótállás és az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás szolgáltatásai kizárólag abban az esetben vehetők igénybe, ha az adásvételi szerződésben, a Szerviz- és Garanciafüzetben és a Szolgáltatási Szerződésben foglalt feltételek és körülmények egyidejűleg teljesülnek.