ÚJ CITROËN BERLINGO FURGON

Az új Citroën Berlingo Furgon az Év Haszongépjárműve 2019-ben

1996-ban bevezetett és már több mint 1,5 millió példányban napvilágot látott, ikonikus Citroën Berlingo furgon a harmadik nemzedékével jelentkezik. Az új furgon látványos gerenrációváltással érkezik a stílus, a felszerelések és a variálhatóság terén, és továbbra is a professzionális kisáruszállítók ideális partnereként jelenik meg.

CITROËN: KÖZEL SZÁZ ÉVE A KISÁRUSZÁLLÍTÓK FŐ PARTNERE

A Citroën kishaszonjárművek története a huszadik század elején kezdődött. A Berlingo eredete az 1928-ban megjelent C4 furgonig nyúlik vissza. 1950-ben mutatták be az ikonikussá vált 2CV kishaszonjárművet, a kultikus 2CV modell kisteherautó változatát.

1978-ban a 2CV kisteherautót az Acadiane váltotta fel.

Az igazi áttörést a nyolcvanas évek hozták el az Citroën C15 típussal, melyből 22 év alatt több mint 1,18 millió példányt készült.

A 20. század végének másik nagy újítása pedig nem más, mint a Berlingo furgon! A modell 1996 júliusában megjelent első nemzedéke igényességével és komfortszintjével ismét felülírta a kategória bevett hagyományait. A formabontó külső és a vezetőfülkével egységet alkotó raktér – titkát a Berlingo őrzi – olyan újítások, amelyek az évek során a szegmens etalonjává avatták a Berlingót.

 

* Verziótól függően.

TESZTVEZETÉS 150
VISSZAHÍVÁS150
ÁRAJÁNLAT150

Az új Citroën Berlingo furgon külseje robusztus és védelmező, ám mégsem agresszív, áramló vonalai dinamizmust árasztanak.

 • Az orr-részen visszaköszönnek a márka és a nagytestvér, a Citroën Jumpy jellegzetes stílusjegyei, a magas és rövid motorházfedél, valamint a széles fényszórók.
 • Az oldalnézet lendületes vonalakat és kidolgozott oldalfalakat mutat, praktikus és tágas belső teret sejtetve.

JÓL ALAKÍTHATÓ, KÉNYELMES UTASTÉR

MINDENT MEGOLD, AKÁRCSAK ÖN
Az új Citroën Berlingo furgon az ön ideális partnere a mindennapokban, hiszen a többféle raktér- és fülkeméretnek, valamint a választható belső kialakításoknak köszönhetően a legkülönbözőbb szállítási feladatokhoz is kínál megoldást. A Berlingo kínálatát most még vonzóbbá teszi a két alapváltozat, a Worker és a Driver megjelenése.

A « Worker » a különböző építési területekre anyag- és személyszállítást végző vállalatok igényeinek kíván megfelelni:

 • Extenso® fülke: háromfős kabin, mobil iroda, hosszú tárgyak szállítási lehetősége.
 • Grip Control rendszer lejtmenet vezérlő-funkcióval, megemelt hasmagasság (+30 mm), nagyobb kerekek (690 mm) Mud & Snow abroncsokkal, ami fokozza a tapadást.
 • 1000 kg-ra megnövelt hasznos teherbírás, LED-es raktér világítás, középmagasságban elhelyezett, praktikus rögzítőgyűrűk.

A « Driver » azokat a vállalatokat és munkavállalókat célozza, akik távolsági fuvarozást végeznek, vagy egy településen belül több helyre szállítanak. A Driver változat erősségei:

 • Utazási komfort
 • Akusztikai komfort
 • Surround Rear Vision parkolás segítő rendszer (Kamera alapú perspektívikus hátsó nézeti kép megjelenítés, tolatókamera képi megjelenítés, utasoldali képi megjelenítés).
 • 8 colos érintőképernyő

A fokozott kényelem és a praktikus megoldások egész sora gondoskodik arról, hogy ön hatékonyan és kellemesen végezze munkáját a mindennapokban.

AZ EXTENSO® FÜLKE: 3 ÜLÉSHELY ÉS NAGYFOKÚ ALAKÍTHATÓSÁG


Alakítsa mindenkor az igényei szerint az Extenso® fülkét! Így akár hárman is utazhatnak benne, vagy ha a helyzet úgy kívánja, megnövelheti a raktér hosszát és hasznos térfogatát.
Ha ez utóbbit szeretné, az oldalsó utasülés lehajtásával az M méretű fülkében 3 méterre, az L kivitelben 3,4 méterre növelheti a hasznos hosszúságot.

1 -A kétszemélyes első üléspadnak köszönhetően az Extenso® fülkében három személy is utazhat.
2 – A középső ülés lehajtható támlája szükség esetén mobil íróasztalként szolgál, amelyet el is forgathatunk. Az ülés alatt zárható rakodórekeszt találunk.
3 – Ha az oldalsó ülést összecsukjuk, még nagyobb jól hasznosítható hely szabadul fel, és a hasznos raktérfogat az M méretben 3,3 köbméterről 3,8 köbméterre, az XL kivitelben 3,9-ről 4,4 köbméterre növelhető.

• felszereltségi szinttől függően széria vagy opció

FELSZERELÉSEK A LEGKÜLÖNBÖZŐBB FELHASZNÁLÁSOKHOZ

KÖNNYŰ BE- ÉS KIRAKODÁS

Bárhol is parkoljon le az új Citroën Berlingo furgonnal, a be- és kirakodást jelentősen megkönnyítik a következő megoldások:

 • egy vagy két tolóajtó, melyek nyitási szélességét 675 mm-re, magasságát 1072 mm-re növelték
 • 180 fokban nyitható, 1/3-2/3 arányban osztott kétszárnyú hátsó ajtók
 • optimalizált hátsó kerékjáratok közötti távolság
KIMAGASLÓ TERHELHETŐSÉG

Az új Citroën Berlingo Van raktérfogata akár a 4,4 köbmétert is elérheti, hasznos terhelhetősége 650 kg-tól 1000 kg-ig terjed. Az opcióként igényelhető túlterhelésjelző figyelmezteti önt, ha túllépi az engedélyezett legnagyobb össztömeget.
A mindennapok megkönnyítését szolgálja a Raktér csomag, amely megnövelt fényerejű LED-világításból, a 4 plusz rögzítőgyűrűből és egy 12 V csatlakozóból áll.

EBBEN HISZÜNK: KIMAGASLÓ MENETKOMFORT

KITŰNŐ MENETKOMFORT AZ ÖN MAXIMÁLIS NYUGALMÁÉRT

Az új Citroën Berlingo furgon minden körülmények között kiszűri az úthibákat. Az optimális vezetési komfortról a magasított üléshelyzet, a futómű és a magas szintű hangszigetelés gondoskodik. Az ülések magassága és dőlésszöge állítható*, így bármilyen testfelépítéshez alkalmazkodnak. A nagyobb kényelem érdekében minden üléshez kartámasz* tartozik.

*felszereltségi szinttől függően

Jó szolgálatot tesz a mindennapokban a kulcs nélküli ajtónyitás és indítás**, az elektromos parkolófék** és a színes vetített kijelző**, amely egyike az autó húsz vezetéstámogató rendszerének.

**felszereltségi szinttől függően széria, opció vagy nem rendelhető

KÉNYELMES MUNKAKÖRNYEZET: A MOBIL IRODA

Az új Citroën Berlingo furgon mobil irodai környezettel segíti önt, hogy a kiszállítások során zökkenőmentesen végezhesse a munkáját.
Ha dolgozni szeretne, csatlakoztassa számítógépét a 220 V aljzathoz*, majd ha befejezte, elhelyezheti a TopBoxba.
Bizonyára értékelni fogja a két USB-csatlakozót* és a két 12 V aljzatot* is, akárcsak az okostelefon vezeték nélküli feltöltésének* lehetőségét.

• opció

Az Extenso® fülke kényelmes irodai környezetét mozgatható írótábla** egészíti ki, amelyet a középső ülés támlájának lehajtása után vehet igénybe.

• felszereltségi szinttől függően széria vagy opció

FELSZERELÉSEK ÉS HASZNOS TECHNOLÓGIA


Az új Citroën Berlingo furgon koncentráltan tartalmazza a mindennapi felhasználásban rendkívül hasznos technológiákat.
Az új Citroën Berlingo nem csak funkcionális és praktikus, hanem rendkívül megnyugtató is. A mai kor igényeinek megfelelően az egyre biztonságosabb és nyugodtabb vezetésre törekszik. A szegmensben egyedülálló módon:

 • Modern technológiai megoldásokat kínál, köztük a Citroën Nav* és a Mirror Screen*(Apple Car Play(TM) / Android Auto / Mirror Link®) funkciót, valamint a vezeték nélküli okostelefon-töltést*
 • akár 20 vezetéstámogató rendszer is elérhető

* opció

SURROUND REAR VISION – PARKOLÁST SEGÍTŐ RENDSZER

Az új Citroën Berlingo furgonban eddig nem látott újítást vezet be: a Surround Rear Vision technológiát, amely egyedülálló láthatóságot garantál.
Az utasoldali visszapillantó aljára illetve a kétszárnyú hátsó ajtók felett beépített két kamera a központi visszapillantó helyén található 5 colos színes képernyőre közvetíti a képeket.
A kijelzés háromféle lehet:

 • Az autó hátsó környezetének ellenőrzése: a képernyő az autó mögötti területet mutatja, hosszan beláthatóan, a jármű tengelyének meghosszabbításában; ez a nézet az autó környezetéről nyújt információt vezetési helyzetben
 • Az oldalsó terület ellenőrzése: a képernyőn az autó jobb oldali környezete látható, az utasoldali holttér csökkentése érdekében
 • Tolatókamera – a képernyő az autó mögötti területet mutatja, megkönnyítve ezzel a parkolást hátramenetben
3D NAVIGÁCIÓ – TARTSA A SZEMÉT MINDIG AZ ÚTON!

A Citroën 3D navigációs rendszer hangfelismerés segítségével vezérli (kizárólag angol és francia nyelven kommunikál) a navigáció, a telefon és a média funkcióit.

A Mirror Screen funkció segítségével pedig közvetlenül a 8 colos érintőképernyőre tükrözheti azokat az okostelefon funkciókat, amelyek a vezetéssel összeegyeztethetők.

BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉS ÚTBURKOLATTÓL FÜGGETLENÜL

A lejtmenet vezérlő funkcióval kiegészített Grip Control rendszer segítségével az új Citroën Berlingo furgon az adott útburkolatnak megfelelően alakítja az első kerekek tapadását, és a jármű sebességét a legmeredekebb lejtőkön is megtartja. A még hatékonyabb működés érdekében ez az intelligens kipörgésgátló, mely valamennyi modellbe aTerep csomaggal együtt kerül, 30 mm-rel megemelt hasmagassággal, a motor alatt elhelyezett védőlemezzel, valamint 690 mm átmérőjű, nagyméretű kerekekkel és Mud&Snow gumiabroncsokkal egészül ki.

LEGÚJABB GENERÁCIÓS MOTOROK

Új, könnyű padlólemez és hatékony motorok gondoskodnak a dinamikus viselkedésről, a kitűnő vezetési komfortról és a gazdaságos fenntartásról.
– négy dízelmotor: a 75 lóerős BlueHdi Euro 6.1, 5 sebességes manuális váltóval, , a 100 lóerős BlueHDi Euro 6.1 stop-start funkcióval és 5 sebességes manuális váltóval, valamint a 130 lóerős BlueHdi Euro 6.2 stop-start funkcióval, hatfokozatú manuális illetve EAT8, 8 sebességes automata váltóval

– egy benzines változat, mely 2019-ben jelenik meg: a 110 lóerős PureTech stop-start funkcióval, hatfokozatú mechanikus váltóval.

A legújabb generációs, nyolcfokozatú, automata EAT8 (Efficient Automatic Transmission) sebességváltó a kormányon található kapcsolóknak köszönhetően jelentősen javítja a vezetési komfortot a hosszú utakon épp úgy, mint a mindennapok rövidebb, ám gyakoribb fuvarai során.

VEZETÉSTÁMOGATÓ RENDSZEREK