A CITROËN ÚJRAÉRTELMEZI A KOMPAKT ÖTAJTÓS FOGALMÁT

2020-ban az új C4 és ë-C4 100% ëlectric modellekkel folytatódik a Citroën elektromos offenzívája. Megújult Citroën design, kivételes fedélzeti kényelem és szabadon választható erőforrás: a modell tisztán elektromos, benzin- és dízelmotorral is kapható. Az új C4 és ë-C4 100% ëlectric a kompakt Citroën limuzinok 92 éves hagyományának méltó örökösei. 1928 óta összesen 10 generáció követte egymást, és az ötajtósokból összesen 12,5 millió példány kelt el.


Az új Citroën C4 és ë-C4 100% ëlectric már rendelhető.

HATÁROZOTT STÍLUS, EGYEDI KARAKTER

Az új Citroën C4 egyedi módon fejezi ki a karakterét. Egyszerre jellemző rá:

● a kompakt ötajtósok eleganciája, letisztultsága és dinamizmusa (áramvonalas sziluett, kifinomult vonalvezetés és jellegzetes grafikus részletek, új első és hátsó lámpatestek)

● és a SUV-ok ereje és határozott karaktere, ami a nagy kerekekben és a sportos, nagyívű sziluettben mutatkozik meg.

Újszerű, high-tech orr-rész

A Citroën C4 megjelenése energikus és határozott:

Magas és szoborszerű motorháztető , a Citroën új stílusjegyeit hordozó orr-rész, V-alakban elhelyezett lámpatestek, két szinten helyet foglaló fényszórók és az orr két széléig húzódó krómozott márkajel.

A nappali fényeknél, a fényszóróknál és a ködlámpáknál is alkalmazott 100% LED Vision technológia.

Áramvonalas sziluett

Profilból az áramvonalas sziluett impozáns méreteket és a szerkezeti elemeket szorosan követő, finoman sportos vonalakat mutat, melyek tekintélyparancsoló és karakteres megjelenést biztosítanak.

A rövid első és hátsó túlnyúlások, a nagy átmérőjű (690 mm) kerekek és a versenytársakénál nagyobb, 156 mm-es hasmagasság egyedi, határozott és magabiztos fellépést biztosítanak a járműnek, mely szinte „ugrásra kész”.

Dinamikus és robusztus hátsó rész

A hátsó rész dinamikus és robusztus járműről árulkodik, és tekintélyes méretű (380 l) csomagtartót sejtet.
A döntött hátsó szélvédő, az áramvonalas spoiler és a fényes fekete sávot keretező lámpák jóvoltából az új C4 semmihez sem hasonlítható, egyedi látványt nyújt, ahol a V alakban elhelyezett LED-es lámpatestek is az újdonság részét képezik.

31 külső kombináció, 6 belső hangulatvilág

7 karosszériaszín: hófehér, obszidiánfekete, acélszürke, platinaszürke, elixírvörös, karamellbarna és izlandi kék.

5 színcsomag: fekete, homok, szürke, mélyvörös és kék. Az utóbbi csak az új ë-C4 – 100% ëlectric kínálatában található meg.

6 belső hangulatvilág meleg hatású anyagokkal és visszafogottabb vagy élénkebb színárnyalatokkal: a szériakivitelen felül 5 másik hangulatvilág érhető el, melyek mindegyikéhez Advanced Comfort ülések tartoznak: Urban Grey, Metropolitan Grey, Metropolitan Blue, Hype Black és Hype Red.

TÁGAS CSOMAGTARTÓ

Jól kihasználható tágas csomagterével (380 l) az új Citroën C4 a kategória középmezőnyében helyezkedik el.

két helyzetbe állítható padló jóvoltából több részre osztható a csomagtartó, és a hátsó üléspad lehajtásával teljesen sík padlófelület alakítható ki. A padlót akár ferdén is rögzíthetjük, így könnyebb a bepakolás.

C5_Aircross_Hibryd_SUV

*Minden 2021. 01. 01. után forgalomba helyezett, magánügyfél számára új autóként értékesített új Citroën C4 személygépkocsi vásárlása esetén a 3 év szerződéses gyári jótállás mellé most + 2 év kiterjesztett EssentialDrive szerződéses jótállást adunk ajándékba. Ez alól kivételt képez a FEEL felszereltségű ë-C4 – 100% ëlectric gépkocsi (1CLEA5HESFB0A010 gyári típuskód), melyre a  2 év kiterjesztett szerződéses garanciát külön kell megvásárolni. Az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás a 3 éves szerződéses gyári jótálláson túl érvényes, a gyári szerződéses jótállással megegyező szolgáltatásokat tartalmaz, és az autó első tulajdonosának történő átadásától számított 5 évig vagy 100 000 km-ig (amelyiket előbb eléri az autó) érvényes. Az akció visszavonásig érvényes.
**A gyári szerződéses jótállás és az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás szolgáltatásai kizárólag abban az esetben vehetők igénybe, ha az adásvételi szerződésben, a Szerviz- és Garanciafüzetben és a Szolgáltatási Szerződésben foglalt feltételek és körülmények egyidejűleg teljesülnek.
***8 év jótállás 160 000 km futáskorlátig (amelyiket előbb eléri az autó) a meghajtó akkumulátorra 70%-os töltő kapacitás erejéig.

FOKOZOTT KÉNYELEM

CITROËN ADVANCED COMFORT®

MENETKÉNYELEM

C5_Aircross_Hibryd_SUV

Az új Citroën C4 progresszív hidraulikus ütközőelemekkel® ellátott felfüggesztése a kiemelkedő kényelem és az ún. repülőszőnyeg-hatás révén messzemenően hozzájárul az utasok jó közérzetéhez, az autó dinamikus viselkedéséhez és a vezetési élményhez.

KÉNYELMES ÜLÉSEK

A kizárólag a Citroën által kínált Advanced Comfort ülések:


a 15 mm-rel vastagabb felületi szivacsrétegnek köszönhetően még puhábbak és stabilabbak,


a nagy sűrűségű belső mag jóvoltából optimális kényelmet biztosítanak: hatékonyabban szűrik a rezgéseket, és hosszú távon sem süppednek be.

MINDENNAPI KÉNYELEM

Az új C4 kompakt külső méretei ellenére, melyek a mindennapokban fontos mozgékonysághoz kellenek, tágas belső térrel – többek között hatalmas hátsó térdtérrel (198 mm) – rendelkezik

LELKI KOMFORT

Az új C4 elektromosan nyíló napfénytetején át csak úgy árad a fény az utastérbe.

HASZNÁLATI KÉNYELEM

Az új C4 használatát 20 intuitív vezetéssegítő funkció teszi kényelmessé és gördülékennyé.
Ezek 6 kapcsolódási technológiával is kiegészülnek.

A gyors és hatékony ë-EAT8 elektromos automata sebességváltó az EAT8 váltó továbbfejlesztett változata. A többtárcsás olajfürdős tengelykapcsoló optimális fokozatváltásokat eredményez, és az azonnal rendelkezésre álló 320 Nm nyomaték még zökkenőmentesebb és élvezetesebb vezetést garantál.  

PROGRESSZÍV HIDRAULIKUS ÜTKÖZŐELEMEKKEL® ELLÁTOTT FELFÜGGESZTÉS

EC4-CAC

Az új Citroën C4 progresszív hidraulikus ütközőelemekkel® ellátott felfüggesztése a kiemelkedő kényelem és az ún. repülőszőnyeg-hatás révén messzemenően hozzájárul az utasok jó közérzetéhez, az autó dinamikus viselkedéséhez és a vezetési élményhez.

A rendszer működési elve egyszerű. A Citroën által alkalmazott progresszív hidraulikus ütközőelemekkel® ellátott felfüggesztési rendszerbe két hidraulikus ütközőelem van beépítve a két végállásnál, a ki- és berugózott állapotnak megfelelően. A felfüggesztés így az igénybevételtől függően két fokozatban működik:

 • Enyhe be- és kirugózásnál a rugó és a lengéscsillapító együtt szabályozza a függőleges mozgásokat, anélkül, hogy szükség lenne a hidraulikus ütközőelemekre. Olyan érzés, mintha az autó átsuhanna az úthibák felett. Ezt nevezzük repülőszőnyeg-hatásnak.
 • Nagymértékű be- és kirugózásnál a rugó és a lengéscsillapító együtt dolgozik a hidraulikus ütközőelemekkel. Ezek fokozatosan lassítják a mozgást, és megakadályozák ezzel a hirtelen ütközéseket a végállásoknál. A hidraulikus ütközőelem elnyeli és szétszórja a tárolt energiát. Így nincs visszapattanó hatás, az utasok a zökkenésektől teljesen védve vannak.

HASZNOS ÉS ÖTLETES TÁROLÓHELYEK

Az új Citroën C4 fedélzetén a tágas utastér, a praktikus tárolóhelyek és az ötletes kialakítás kimondottan megkönnyítik az utasok életét.

* 32–33 g/km, az adott jármű egyéni felszereltségétől függően.

SMART PAD SUPPORT® EGYEDÜL A CITROËNNÉL

Az új C4-ben kivételes tárolási lehetőségek és felszerelések állnak az első utas rendelkezésére: A Citroën Smart Pad Support®* egy a műszerfalba beépített, ötletes kihúzható tartóeszköz, mellyel bármilyen tablet biztonságosan rögzíthető. Az első utas így kedvére használhatja digitális eszközét. Az utassal szemben, a műszerfalban elhelyezett fiók pedig tablet tárolására is alkalmas. *felszereltségi szinttől függően széria vagy nem rendelhető

KÖZÉPKONZOL

A magas és széles középkonzolon rengeteg hely szabadult fel a tároláshoz:

Kivehető töltő okostelefonunk elhelyezésére és töltésére
2 USB-csatlakozó
Tágas rakodó a konzol elülső részén több részre osztott csúszófedéllel
Kisebb tároló a sebességváltó kar előtt apró tárgyak elhelyezésére
Nagy középső tároló dupla pohártartóval és zárófedéllel
Tágas tárolórekesz a csúsztatható középső könyöklő alatt

NAGY HÁTSÓ HELYKÍNÁLAT

Az új Citroën C4 a következőket kínálja:

Bőséges helykínálat a kategóriában legjobb térdtérrel (198 mm) a hátsó utasok számára

Hasznos tárolóhelyek, például: 1 kisebb tárolórekesz a könyöktámaszban, pohártartók stb.

Akár 2 USB-csatlakozó

TÁGAS CSOMAGTARTÓ

Jól kihasználható tágas csomagterével (380 l) az új Citroën C4 a kategória középmezőnyében helyezkedik el.

A két helyzetbe állítható padló jóvoltából több részre osztható a csomagtartó, és a hátsó üléspad lehajtásával teljesen sík padlófelület alakítható ki. A padlót akár ferdén is rögzíthetjük, így könnyebb a bepakolás.

KAPCSOLAT A DIGITÁLIS VILÁGGAL

EC4-C4-Connectivity

Az új Citroën C4 a legkiválóbb kapcsolódási technológiákat alkalmazza:

 • 10” érintőképernyő az autó beállításainak módosítására, a multimédiás rendszer, a telefon, a klímaberendezés és a navigációs rendszer kezelésére. A rendszer hangvezérléssel is működtethető.
 • Connect Play, melyhez az Android Auto és az Apple Carplay technológiával kompatibilis Mirror Screen funkció tartozik
 • Vezetéknélküli okostelefon-töltő
 • Connect Assist: helymeghatározással működő, előfizetést nem igénylő, éjjel-nappal ingyenesen igénybe vehető assistance és sürgősségi segélyhívó szolgáltatás
 • Connect Nav: legújabb generációs 3D online navigációs rendszer
 • ConnectedCAM Citroën®: a Citroën C3 és a Citroën C5 Aircross SUV után ez a harmadik ilyen kamerával rendelkező Citroën

CITROËN CONNECT PLAY

C4-Connect-Play

Az Apple CarPlay™ és az Android Auto technológiával kompatibilis Mirror Screen funkciónak köszönhetően az autóra csatlakoztatott okostelefon kijelzője a gépjárműére tükrözhető. Így elérhetővé válik a telefon multimédia-tartalma, és a telefont, valamint a funkcióval kompatibilis alkalmazásokat közvetlenül az érintőképernyőről vezérelhetjük.

CITROËN CONNECT NAV

C4-Connect-Nav

A 10” érintőképernyő látja el az összes média-, telefonos és navigációs funkció vezérlését.
A hangvezérléssel működtethető Connect Nav 3D navigációs rendszer a TomTom Traffic szolgáltatáson keresztül valós időben tájékoztat a forgalmi viszonyokról, az útvonalon található parkolókról és áraikról stb.
Vizuális és hangjelzés útján egyben a veszélyzónákra is figyelmeztet.

CITROËN CONNECT ASSIST

C4-Connect-Box

A Connect Assist helyzetbeméréssel egybekötött sürgősségi és assistance segélyhívásra nyújt lehetőséget. Baleset vagy bármilyen más gyors beavatkozást igénylő szituáció esetén lehetővé teszi a megfelelő segélyszolgálatok automatikus vagy az „SOS” gombbal történő riasztását. Az éjjel-nappal elérhető szolgáltatáshoz nincs szükség külön előfizetésre. 

ALKALMAZOTT TECHNOLÓGIÁK

C4-Tableau de Bord

20 VEZETÉSSEGÍTŐ RENDSZER

Az új Citroën C4 20 vezetéssegítő technológiát kínál. A biztonságot, a kényelmet és a lelki nyugalmat szolgáló funkciók megkönnyítik a mindennapokat és biztonságosabbá teszik az utazásokat. 
A felsorolt vezetéssegítő rendszerek felszereltségi szinttől függően elérhetők vagy feláras opciók. Kérjük, a rendelhetőséggel kapcsolatban tekintse meg az árlistát vagy kérje márkakereskedője segítségét.

SZÍNES HEAD-UP DISPLAY

C4-Affichage Tete Haute Couleur

A színes heap-up display kijelzőrendszer a vezetéssel kapcsolatos alapvető információkat egy, a vezető látóterében elhelyezett átlátszó lemezre vetíti.

HIGHWAY DRIVER ASSIST

C4-Highway-Driver-Assist

A HighWay Driver Assist a Stop & Go funkcióval ellátott adaptív tempomatot és a sávtartó asszisztenst kombinálja, azaz az autó sebességét és iránytartását is vezérli. A vezető így részlegesen átadhatja a vezetés feladatát; egyedül arra kell figyelnie, hogy a törvényi szabályozásnak megfelelően kezét a kormánykeréken tartsa és figyelje az utat. Fékezéssel vagy a kormányra kifejtett erővel azonban bármikor visszaveheti az irányítást az autó fölött.

PARK ASSIST

C4-Cam-Recul

A Park Assist a járdával párhuzamos, illetve arra merőleges parkoláskor segít a gépkocsi méretének megfelelő parkolóhelyet találni, és automatikusan bekormányozza az autót. A vezetőnek csak a gáz- és a fékpedált kell kezelnie.TISZTÁN ELEKTROMOS, BENZIN- ÉS DÍZELMOTOROK

EC4-Home-Blue

Az új Citroën ë-C4 – 100% ëlectric csendes és könnyű vezetést biztosít, mely egyszerre dinamikus és kiegyensúlyozott:

 • 100 kW-os (136 LE) motor
 • 260 Nm azonnal rendelkezésre álló nyomaték
 • 30 perc* alatt akár 80%-os töltésszint, mellyel akár 350 km-es (WLTP) hatótáv biztosítható
 • 50 kWh-s akkumulátor, melyre – 70% töltőkapacitás erejéig – 8 évre vagy 160 000 km-re szóló jótállás vonatkozik

* 100 kW-os nyilvános töltés esetén

C4-Design-Face-Av

A Citroën C4 kínálatában új generációs Euro 6 benzin- és dízelmotorokat találunk:

 • Egyenletes, hatékony vezetés
 • Benzinmotorok: 100–155 LE teljesítmény
 • Dízelmotorok: 110–130 LE teljesítmény
553x317-C4-BVA-EAT8

EAT8 AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

A 8 sebességes EAT8 automata sebességváltóhoz egy új, speciális mintázatú fém váltókar tartozik. Az utóbbin a hátramenetnek, az üres fokozatnak és az előremenetnek megfelelően három pozíció (R, N és D) és 2 nyomógomb található:

P a Parking üzemmód kapcsolásához,
és M a manuális üzemmód kapcsolásához (benzin- vagy dízelmotor esetén),
vagy B a Brake üzemmód kapcsolásához (elektromos meghajtás esetén).