TESZTVEZETÉS 150
VISSZAHÍVÁS150
ÁRAJÁNLAT150

ÚJ CITROËN Ë-BERLINGO,
A TISZTÁN ELEKTROMOS KOMPAKT EGYTERŰ

AZ AKTÍV ÉLETMÓD SZERELMESEINEK!

A Citroën 1996-ban nemcsak új szegmenst teremtett, hanem új közösséget is: a kompakt egyterűek kedvelői ragaszkodnak a Berlingo karakteres, praktikus és sokoldalú személyiségéhez.
A Berlingo elektromos változata most választ ad az egyterű szegmenssel kapcsolatos környezetvédelmi kihívásokra is, amelyek különösen erősen foglalkoztatják az ilyen modelleket kereső ügyfeleket. Ők ugyanis döntő részben olyan emberek, akik kötődnek a természethez, érzékenyek saját ökológiai lábnyomukra, és fegyelmezetten kezelik saját költségvetésüket is.
Az elektromos meghajtás összeköti a kellemest a hasznossal: az elektromos technológia legmodernebb vívmányait használja, magasabb szintre emeli a biztonságos, kellemes és sima utazási élményt, de közben a legkevésbé sem enged a Berlingo oly nagyra értékelt funkcionalitásából.

100% ËLEKTROMOS

MÉG NAGYOBB KÉNYELEM

100% HATÉKONY VEZETÉS

Dinamikus, nyugodt vezetési élmény, zaj nélkül.

MÉRSÉKELT KÖLTSÉGEK

A belső égésű változatnál kedvezőbb üzembentartási költségek.

OKOS SZOLGÁLTATÁSOK

A Citroën számos okos szolgáltatással teszi még könnyebbé az elektromos modelleket használók mindennapjait

KÖNNYŰ ÉS PRAKTIKUS TÖLTÉS

Könnyű és praktikus töltési megoldások, akár 280 km hatótáv (véglegesítés alatt lévő adat).

0 G CO2-KIBOCSÁTÁS

Behajtás a nagyvárosok ún. zöld zónáiba is.

ELEKTROMOS AUTÓZÁS KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL

EGYEDI, PRAKTIKUS, MODULÁRIS ÉS TÁGAS

A Citroën ë-Berlingo minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, mellyel belső égésű társa is: tágas belső, modularitás és praktikum. Megőrzi az eddigi tágas belteret, a három különálló hátsó ülést, a multifunkciós Modutop® tetőt és a külön nyitható hátsó szélvédőt. Az ë-Berlingo összesen 18 technológiai megoldást és 3 konnektivitási szolgáltatást kínál, amelyek segítik a biztonságos és gondtalan vezetést.

JELLEGZETES KARAKTER

Az ë-Berlingo néhány külső jegye kifejezetten az elektromos meghajtásra utal: így az „ë” betű a márkaemblémákból kialakított hűtőrácson, valamint a modell neve előtt a hátsó ajtón. De az elektromosság világát szimbolizálja a lökhárítókon és az oldalsó Airbump® védőelemeken elhelyezett eloxált kék díszítésis. A töltőnyílás ugyanott kapott helyet, ahol a belsőégésű változatok üzemanyagtöltő nyílása található.

*Minden 2021. 07. 01. után forgalomba helyezett, magánügyfél számára új autóként értékesített új Citroën ë-Berlingo személygépkocsi vásárlása esetén a 3 év szerződéses gyári jótállás mellé most + 2 év kiterjesztett EssentialDrive szerződéses jótállást adunk ajándékba. Az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás a 3 éves szerződéses gyári jótálláson túl érvényes, a gyári szerződéses jótállással megegyező szolgáltatásokat tartalmaz, és az autó első tulajdonosának történő átadásától számított 5 évig vagy 100 000 km-ig (amelyiket előbb eléri az autó) érvényes. Az akció visszavonásig érvényes.
**A gyári szerződéses jótállás és az EssentialDrive szerződés keretében nyújtott jótállás szolgáltatásai kizárólag abban az esetben vehetők igénybe, ha az adásvételi szerződésben, a Szerviz- és Garanciafüzetben és a Szolgáltatási Szerződésben foglalt feltételek és körülmények egyidejűleg teljesülnek.
***8 év jótállás 160 000 km futáskorlátig (amelyiket előbb eléri az autó) a meghajtó akkumulátorra, 70%-os töltő kapacitás erejéig.

AZ ELEKTROMOS MEGHAJTÁS NYÚJTOTTA GÖRDÜLÉKENYSÉG

3 VEZETÉSI MÓD

Az ë-Berlingóban minden út pihenéssé változik az utasok számára. Az elektromos motor a kiválasztott vezetési mód és a vezetési stílus függvényében vezérli a meghajtó erőt.

100 kW (136 LE) teljesítmény és a 260 Nm nyomaték minden vezetési módban 130 km/h végsebességet tesz lehetővé. A különböző vezetési módok között az ë-Toggle elnevezésű sebességváltóhoz kapcsolódó menetmód gombbal választhatunk, az alábbiak szerint:

  • Normal – 80 kW/210 Nm: optimális kompromisszumot kínál a nagy hatótáv és a dinamikus menetteljesítmény között.
  • Eco – 60 kW/180 Nm: optimális energiafelhasználást biztosít azzal, hogy visszafogja (de nem kapcsolja ki) a fűtés és a légkondicionálás teljesítményét, valamint a motor nyomatékát.
  • Power – 100 kW/260 Nm: maximális terhelés esetén segíti az autó teljesítményének teljeskörű kihasználását.

AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

ÚJ, Ë-TOGGLE SEBESSÉGVÁLTÓ

Az autó belsejében mindent úgy alakítottak ki, hogy megkönnyítse az új Citroën ë-Berlingo használatát. A középkonzolon az ë-Toggle elektromos sebességváltó segítségével kapcsolhatunk Park, Reverse, Neutral, Drive és Brake között, és külön gombbal választhatunk a háromféle vezetési mód – Eco, Normal és Power – közül.

OKOS MEGOLDÁSOK

OPTIMÁLIS HATÓTÁV, OPTIMÁLIS KÖLTSÉGEK

Az új Citroën ë-Berlingo 2 hasznos megoldást kínál :A töltés programozása révén akkorra állíthatja be autója töltését, mikor kedvezőbb az elektromos áram díja,A hűtés/fűtés programozása révén autója télen és nyáron is a legkellemesebb hőmérsékleten várja utasait.A szolgáltatások a MyCitroën alkalmazásból érhetőek el.

NAGYOBB HATÓTÁV A NAGYOBB SZABADSÁG ÉRDEKÉBEN

Az 50 kWh kapacitású lítiumion akkumulátor hatótávja vezetési módtól és stílustól függően akár 280 km is lehet*. Az elektromos technológia legjavát használja fel, mindkét karosszériaváltozata ugyanazzal a hajtáslánccal és akkumulátorral érhető el.

A hatótáv növelése érdekében az ë-Berlingo hajtáslánca visszanyeri és újra hasznosítja a fékezés és lassítás során felszabaduló energiát. Az akkumulátorra 8 év vagy 160 ezer km garancia érvényes (a teljes kapacitás 70%-áig). 1 év vagy 20 ezer km után az átvizsgáláson az ügyfél igazolást kap az akkumulátor aktuális kapacitásáról. Az első év után a szerviz minden időszakos átvizsgálás és karbantartás során (azaz 2 évente, illetve 40 ezer km után) kiállítja az igazolást.

*véglegesítés alatt lévő adat

HATÓTÁVOT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK

vezetési stílus mellett egyéb tényezők is befolyásolják az ë-Berlingo által megtehtő kilométerek számát.

SEBESSÉG

HŐMÉRSÉKLET

A SZÁLLÍTOTT SÚLY

VEZETÉSI STÍLUS

TÖLTÉSI MEGOLDÁSOK

KÖNNYŰ ÉS PRAKTIKUS

Az új Citroën ë-Berlingo töltése háromféle módon történhet:

  • Otthoni töltés 2-es típusú kábellel (Franciaországban ez szériatartozék): otthon, a munkahelyen vagy nyilvános parkolóban is használható, szabványos 8 amperes aljzattal. 16 amperes Green’Up aljzattal és adapterrel a töltés időtartama a felére csökkenthető, azaz az akkumulátor kevesebb, mint 15 óra alatt feltölthető.
  • Gyorstöltés otthon vagy nyilvános töltőponton: 3,7 – 22 kW teljesítményű Wallbox gyorstöltő és 3-as típusú (opcióként rendelhető) kábel szükséges hozzá. A teljes töltési idő 7,4 kW-os Wallboxszal és egyfázisú kábellel 7 és fél óra, 11 kW-os Wallboxszal és háromfázisú kábellel 5 óra.
  • Szupergyors töltés nyilvános töltőponton: max. 100 kW teljesítményű töltőn, 4-es típusú (azaz a töltőpont részét képező) kábellel működik. Az 50 kWh kapacitású akkumulátor 30 perc alatt 80%-ra tölthető fel vele.

Az ë-Berlingo a szegmens egyik legjobb töltési idejével büszkélkedhet.

TÖLTÉSI FOLYAMAT

Az új Citroën ë-Berlingo töltőnyílása az üzemanyagtöltő helyén található. A töltés állapotát váltakozó fények jelzik. 

FEHÉR FÉNY
NYITOTT TÖLTŐNYÍLÁS

VILLOGÓ ZÖLD FÉNY
TÖLTÉS FOLYAMATBAN

FOLYAMATOS ZÖLD FÉNY
A TÖLTÉS BEFEJEZŐDÖTT

KÉK FÉNY
PROGRAMOZOTT TÖLTÉS BEKAPCSOLVA

INTUITÍV TECHNOLÓGIA

ÚJ, 10″ DIGITÁLIS KIJELZŐ

10 hüvelykes numerikus kijelző optimális grafikai minőségben ábrázolja a vezetéshez szükséges információkat és a navigációt. Ezt a kijelzőt a vezető szabadon konfigurálhatja, beállítva a számára fontos információkat a navigációtól kezdve az energiaáramláson át a vezetést

KÖVESSE VALÓS IDŐBEN AUTÓJA ADATAIT

Az új Citroën ë-Berlingo 8 hüvelykes érintőképernyőjének menüje egy „Energie” menüponttal gazdagodott, ahol láthatóak :az energiaáramlás , amely valós időben mutatja meg az elektromos hajtáslánc működését, az aktuális vezetési módot, a motor működését és az akkumulátor töltöttségi szintjét,a fogyasztási statisztikák – átlagos fogyasztás kWh/100 km,az időzített töltés vagy aprogramozott utastérfűtés.

Árlista és katalógus letöltés