Új évszak, új kihívások! Az új kalandok mellett beköszönt a hűvösebb idő, ezért kiemelten fontos, hogy biztonságos futóművel, hatékony fékrendszerrel és hibátlan gépjárművel közlekedjen!

Az évszak igényei szerint kialakított szerviz- és diagnosztikai csomagjainkat, alkatrész- és tartozék ajánlatainkat nemcsak akciós áron veheti igénybe, de számos ajánlatunk mellé ajándék szolgáltatással is kedveskedünk Önnek. Kiváló áron kínáljuk a hagyományos és Stop&Start rendszerű akkumulátorokat, az ablaktörlőlapátokat, többféle ablakmosófolyadékot, valamint egyedi ajánlatunk van a gyári minőségi Adblue® folyadékra is. A szervizajánlatok mellett kedvenc gépjárműtartozékai között is jókedvűen válogathat.
Nézze meg ajánlatainkat és foglaljon szerviz-időpontot online még ma!

TESZTVEZETÉS 150
VISSZAHÍVÁS150
ÁRAJÁNLAT150

COMPUTER HIBATÁROLÓ ELLENŐRZÉS DIAGNOSZTIKAI MŰSZERREL*

AJÁNLATUNK:

Az akciónkban kínált 7900 Ft-os szolgáltatással arra kap választ, hogy a gépjármű vezérlőegységei tárolnak-e hibát ( igen vagy nem). Az ár nem tartalmaz részletes hibafeltárást – diagnosztikát, és nem tartalmazza a computer tárolt hibáinak törlését. Ezzel a szolgáltatással egy általános áttekintést kap arról, hogy a jármű rendszereinek működésében jelentkezett-e bármilyen hiba, amelynek kiderítésével, a hiba időbeni feltárásával egy későbbi, esetleg költségesebb szervizbeavatkozás megelőzhető lehet.

És ez nem minden! A szervizcsomag mellé:

  • egy 5900 Ft értékű Midtronics műszeres terheléses akkumulátor teszt szolgáltatást is kap AJÁNDÉKBA!

Amennyiben részletesebb diagnosztikát kér egy tárolt hiba okának kiderítésére, márkaszervizünk személyre szabott ajánlatot ad Önnek.

Tudta-e, hogy a gépjárműben nem egy, hanem több computer is van?
Vajon tárolnak-e hibát a jármű vezérlőegységei, azaz computerei?

Nemrégiben vásárolt használtautót és szeretne róla többet megtudni?

No, de hogyan is zajlik ez a folyamat? Miért és mikor tárol egy computer hibát? Nézzük:

Indításkor, a ráadott gyújtásnál a műszerfalon található diagnosztikai visszajelző kontroll-lámpák addig világítanak, amíg a jármű rendszerei önellenőrzést végeznek. Amennyiben az egyes rendszerek vezérlőegységei nem találnak hibát, a műszerfali visszajelző lámpák elalszanak. Hurrá! Gázt bele! Már indulhatunk is! Ha viszont a kontroll-lámpa égve marad, az azt jelenti, hogy a hozzá tartozó vezérlőegység az általa ellenőrzött rendszerben működési anomáliát észlelt, ezért ezt a hibaüzenetet a computerében letárolta.

Az ellenőrzési folyamat folytonos! Az indulást követően, miközben mi vígan robogunk úticélunk felé, ezek a vezérlőegységek állandó felügyeletet biztosítanak, vigyáznak a jármű biztonságos működésére, és úgy ellenőrzik a rendszereiket, hogy a vezető- és utasai ebből mit sem észlelnek. A gépjármű működése közben tehát folyamatos a vezérlőegységek és rendszereik közötti kommunikáció.

Abban a pillanatban, amikor egy vezérlőegység hibát észlel, azonnal letárolja a hibát a saját hibatároló memóriájába. De az ellenőrzés itt nem ér véget! A vezérlőegységek működése interaktív, azaz nemcsak gyűjtik és tárolják az új adatokat, hanem vissza is ellenőrzik azokat, azaz figyelemmel kísérik, hogy a korábban letárolt hiba ismétlődik-e, jelentkezik-e újra.

  • Ha a korábbi hiba többször nem jelentkezik, akkor a vezérlőegység a memóriájából törli a hibajegyet.
  • Ha viszont azt tapasztalja, hogy a hiba ismételten, akár többször is jelentkezik, akkor a vezérlőegység valós és tartós hibaként kezeli a jelenséget. Ez az a pillanat, amikor a gépjármű rendszere a jármű vezetőjével is tudatja a hibát, azaz a vezérlőegység a kontroll-lámpát a műszerfalon felvillantja és folyamatosan égve tartja.

Ne késlekedjen felkeresni autószervizét, ha valamelyik diagnosztikai kontroll-lámpa narancsszínű és folyamatosan ég. Márkaszervizeinkben egy komoly diagnosztikai vizsgálattal, jogtiszta diagnosztikai műszerrel- és képzett szakemberek segítségével a probléma diagnosztizálható, a meghibásodás szakszerűen javítható.

Ne halogassa a szervizlátogatást addig míg a narancsszínű lámpa éppen útközben vált pirosra, mert akkor a computer letiltja a jármű további részvételét a forgalomban, és Ön csak járműszállító trailerrel vitetheti járművét a márkaszervizbe.

 A computer diagnosztikát végeztesse márkaszervizben!

Fontos tudnia, hogy a gépjárműdiagnosztika magas szintű jármű-műszaki szakismeretet, tapasztalatot igényel, valamint a művelethez a jármű márkájával és típusával kompatibilis jogtiszta szoftverrel ellátott diagnosztikai berendezés szükséges. Ezt a szakértelmet és műszerezettséget minden Citroën márkaszerviz biztosítani tudja Önnek.

A hibatároló önkényes törlésének veszélyei:

Szeretnénk felhívni kedves ügyfeleink figyelmét arra, hogy utas- és rendszerbiztonsági okból a computer tárolt hibáinak törlése felelőtlenség a hiba okának kiderítése és elhárítása nélkül, ezért a computer hibatároló törlését csak szakember végezheti, a jármű gyártója által előírt protokoll alapján. A hibatároló önkényes törlése a jelzett műszaki hiba „elkendőzése”, mely később komoly műszaki hiba formájában jelentkezhet, és melynek megoldása és javítása sokkal költségesebb lehet, mint a hibajelzés okának kiderítése és a hiba időbeni elhárítása.

*Az ajánlatok 2021. október 4-től 2021. december 17-ig érvényesek az akcióban résztvevő hivatalos Citroën márkaszervizben.

A kedvezményes árú alkatrész-, tartozék-, és csomagajánlatok más ajánlattal, más akcióval, kedvezménnyel, hűségprogrammal nem vonhatók össze, visszavonásig és/vagy a készlet erejéig érvényesek. Az akciós alkatrész- és tartozék kedvezmények csak a C Automobil Import Kft által forgalmazott termékekre vehetők igénybe .

Akciós szervizszolgáltatásaink, melyhez ajándék Midtronics terheléses akkumulátor teszt szolgáltatás adunk ajándékba: Futómű kontrollcsomag, Fékrendszer kontrollcsomag, Fékbetét és/vagy féktárcsa-csere csomag, Lengéscsillapító-csere csomag, Computer hibatároló ellenőrzés szervizcsomag.

Kérjük, hogy bármely termék megvásárlása előtt kérjen felvilágosítást márkaszervizünkben a termék műszaki paramétereiről, áráról! Bizonyosodjon meg arról, hogy a kiválasztott termék megfelel az Ön elképzeléseinek, hogy kompatibilis az Ön gépjárművével vagy azzal az eszközzel, melyre/melyhez csatlakoztatni kívánja. Bizonyos tartozékok felszereléséhez plusz alkatrész és/vagy tartozék vásárlása szükséges (pl. illesztőszett), mely kiegészítő termékekre az akció nem vonatkozik. Az akciós termékek-ajánlatok egy része márkafüggetlen, viszont vannak alkatrészek/tartozékok, melyek csak bizonyos Citroën-modellekhez vásárolhatók. Ugyanazon termékcsaládon belül a különböző márkákkal-modellekkel kompatibilis alkatrészek/tartozékok cikkszáma és műszaki paraméterei eltérők lehetnek, ennek megfelelően áruk is változik. A rendelkezésre állástól függően előfordulhat, hogy bizonyos alkatrészcsaládokból nem tudunk az Ön gépjárművével kompatibilis alkatrészt/tartozékot/szolgáltatást ajánlani.

A konkrét listaárral vagy akciós árral meghirdetett termékek árai a közzététel napján érvényes 100 Ft-ra kerekített bruttó ügyfélárak, és egy esetleges árlista változás esetén módosulhatnak. Az árlista változásból adódó ár-differenciákat kompenzálni nem áll módunkban, ezért kifejezetten kérjük, hogy megrendelés előtt márkakereskedésünk munkatársaival ellenőriztesse a termék árát, és az így kapott pontos ár ismeretében döntsön a termék megrendeléséről, megvásárlásáról.. A tájékoztatás nem teljeskörű, a C Automobil Import Kft. fenntartja magának a jogot az ajánlat módosítására vagy visszavonására. Jelen hirdetés nem minősül szerződéses ajánlatnak. A kommunikációban közzétett képek illusztrációk, a feltüntetett árak és információk tájékoztató jellegűek.

A futómű kontrollcsomag és a fékrendszer kontrollcsomagra vonatkozó további információkat a **es jogi pontban találja.

**Fék kontrollcsomag műszeres fékhatásméréssel, a Futómű kontrollcsomag műszeres lengéscsillapító-méréssel szervizcsomagok tartalmát és igénybevételi feltételeit ezen az oldalon találja: http://citroengyor.hu/allapotfelmeres-akcio-2/

A kontrollcsomagok nem helyettesítik a kötelező hatósági Műszaki Vizsgát és a „Gyárilag előírt időszakos vizsgálatokat” sem. Az átvizsgálás azt ellenőrzi, hogy a kontrollpontokon a vizsgálat időpontjában van-e meghibásodás vagy sem, és nem vetíti előre az adott pontok és/vagy a jármű bármely más alkatrészének, berendezésének későbbi meghibásodási eshetőségét. Az átvizsgálás során az átvizsgálást végző szakember a műszerfalon kijelzett adatokat (pl. kilométeróra állást) és a gépjármű hivatalos papírjaiban rögzített adatait tekinti irányadónak, azok hitelességét nem ellenőrzi.