ULTRAMODERN ÉS REMEKÜL VARIÁLHATÓ SUV, EGYEDÜLÁLLÓ EGYÉNISÉGGEL

A CITROËN leleplezi a C5 Aircross SUV-ot, amely nagyméretű kerekeivel, izmos és védelmező formatervével, valamint megemelt hasmagasságával 100 százalékig követi a mai SUV-k testfelépítését. Ugyanakkor az egyedülálló karakter, az erőteljes stílusjegyek, köztük az Airbump® elemek, a 720 mm átmérőjű, nagyméretű kerekek, a 230 mm-es hasmagasság, a küszöbök és a kerékjárat sajátos védőelemei, a tetősínek, valamint a széleskörű egyéni kialakítási lehetőségek semmi kétséget nem hagynak a modell vérbeli Citroën mivolta felől. Az Advanced Comfort® programba illeszkedő C5 Aircross SUV a szegmens legkényelmesebb modelljeként jelenik meg a márka két exkluzív újításának, a Progresszív Hidraulikus Ütközőelemekkel® ellátott felfüggesztésnek és az Advanced Comfort üléseknek köszönhetően. A három különálló, csúsztatható, összecsukható és lehajtható hátsó ülés a kategória legjobban variálható és legkényelmesebb SUV-jává teszi a C5 Aircrosst. A csomagtér, melynek térfogata 580 és 720 l között változtatható, új mércét teremt a szegmensben. A 20 vezetéstámogató rendszernek és a 6 online fedélzeti alkalmazásnak köszönhetően a Citroën C5 Aircross már a következő generáció SUV-jaként mutatkozik be.

TESZTVEZETÉS 150
VISSZAHÍVÁS150
ÁRAJÁNLAT150

KIFEJEZŐ ÉS MERÉSZ EGYÉNISÉG

A 4,50 m hosszú, erőtől duzzadó karosszéria dinamizmust sugároz, ám cseppet sem agresszív. A széles és erőteljes orr-rész, a magas és műgonddal kidolgozott motorházfedél, a látványos grafikai elemekkel, például a színes betéttel ellátott Airbump® elemekkel tarkított lendületes vonalak, a 720 mm átmérőjű, nagyméretű kerekek, a 230 mm-es hasmagasság, a küszöbök alján és a kerékjárati íveken futó védőelemek, valamint a letisztult vonalú, kettős árnyalatú tetőrudak jóvoltából a C5 Aircross SUV üdítő színfoltként érkezik a szegmensbe.

A C5 Aircross SUV ékessége a hatalmas nyitható panoráma üvegtető. Oldalnézetből a tető lebegő hatást kelt a szinte egybefüggő, 360 fokban körbefutó üvegfelületeknek köszönhetően. Az autó oldalán a “C” betűt formázó krómbetét tágas utastér érzetét kelti.

A széles és függőleges hátsó rész impozáns csomagteret sejtet (térfogata 580-tól 720 literig terjed). Az autó két oldalán, a karosszéria síkjából kiemelkedő hátsó fényszórókban a LED-es lámpák négy térhatású téglalapot formáznak.

VÉDELMEZŐ ÉS KÉNYEZTETŐ UTASTÉR

A C5 Aircross SUV utastere rendkívül tágas és impozáns. Nagyvonalúan méretezett, szellős formák alkotják, a praktikusság szempontjait mindenkor szem előtt tartva. A robusztus megjelenésű és vízszintes tagolású műszerfal teljes hosszában elegáns dizájnelem fut végig.

A műszercsoportot a magasabb felszereltségi szinteken egy egyedileg konfigurálható, 12,3 colos digitális képernyő alkotja a vezetőoldalon, amely a vezető látóterébe helyezi az általa kiválasztott vezetést segítő információkat.

A széles és magas középkonzol, a körülölelő ülések, ahonnan a vezető uralja a kilátást, a szín- és anyagválasztás tovább erősítik a védelmezés és az igényesség érzetét a beltérben.

MÁR HIBRID VÁLTOZATBAN IS!

Nem kell kompromisszumot kötni! Hosszabb utak során a belső égésű motorok nyújtotta előnyöket, hétköznapi, rövidebb távoknál pedig az elektromos járművek előnyeit élvezhetjük.

Az elektromos járművek technológiai újításai révén ez az új plug-in hibrid C5 Aircross Hybrid SUV nemcsak nagy teljesítményű és kényelmes, de takarékos is.

TIZENKILENC SZÍNKOMBINÁCIÓ, ÖT BELSŐ HANGULAT

A C5 Aircross SUV gazdag konfigurációs lehetőségeket kínál. A hét külső színből (Hófehér, Perla Nera fekete, Platinaszürke, Artense szürke, Volcano piros, Tijuca kék, Gyöngyházfehér) és a három színcsomagból (ezüst, fehér és mélyvörös) választva tizenkilenc kombinációból rendelhetünk. A Perla Nera fekete tetőt 5 feláras karosszéria színnel választhatjuk.

Az egyedi konfigurációkat az utastérben is összeállíthatjuk, ahol ötféle hangulat közül választhatjuk ki az ízlésünknek leginkább megfelelőt. A szériaváltozaton kívül a Wild Grey, a Metropolitan Beige, a Metropolitan Grey és Hype Black színárnyalatok között válogathatunk – valamennyi ötvözi a világosságot, a meleg, barátságos hangulatot és a kifinomultságot. A szériaváltozat kivételével valamennyi színösszeállításhoz Advanced Comfort ülések tartoznak.

WILD GREY SZÍNÖSSZEÁLLÍTÁS

A Wild Grey hangulat dinamizmust és vitalitást fejez ki: szürke Stone Grey és bőr hatású fekete szövet üléshuzat, narancsszínű csíkkal az üléstámla tetején, szürke konzol és műszerfalbetét.

METROPOLITAN BEIGE SZÍNÖSSZEÁLLÍTÁS

A Metropolitan Beige hangulat a világosságra és az igényességre helyezi a hangsúlyt: szürke szemcsés bőr és szürke szövet üléshuzat, sötétszürke csíkkal az üléstámla tetején, szürke-bézs konzol és műszerfalbetét.

METROPOLITAN GREY SZÍNÖSSZEÁLLÍTÁS

A Metropolitan Grey egytónusos, a szürke különböző árnyalataiból összeállított színvilága igényes és harmonikus belső hangulatot teremt: grafitszürke szemcsés bőr és grafitszürke szövet üléshuzat, világosszürke csíkkal az üléstámla tetején, szürke konzol és műszerfalbetét.

HYPE BROWN SZÍNÖSSZEÁLLÍTÁS

A Hype Brown színvilág csúcskategóriás és exkluzív hangulattal ruházza fel az utasteret: barna nappabőr üléshuzat és fekete bőrhatású szövet üléshuzat, világosszürke bőr Alcantara csíkkal az üléstámla tetején; barna konzol, műszerfalbetét és műszerfalburkolat; kettős árnyalatú, fekete/barna bőrborítású kormánykerék.

KÉNYELEM

Komfortfutómű Progresszív Hidraulikával

A Citroën által kifejlesztett új felfüggesztés kiváló úttartással, me- netkomforttal és kényelemmel ruház- za fel a Citroën C5 Aircross SUV-t. Az új futómű szinte elnyeli az útegye- netlenségeket. Míg egy hagyományos felfüggesztéslengéscsillapítókból, ru- gókból és mechanikus ütközőelemek- ből áll, addig a Citroën komfortfutó- műbe hidraulikus csillapítók és ütkö- zőelemek vannak beépítve két vég- állással: nagymértékű be- és kirugó- zásnál a hidraulikus csillapítók fo- kozatosan lassítják a mozgást, elkerül-ve ezzel a hirtelen felütéseket a vég- állásoknál, míg enyhe be- és kirugó- zásnál az úthibák kisimításával repülő szőnyegen való utazás érzetét keltik.

ADVANCED COMFORT ÜLÉSEK

A Citroën C5 Aircross SUV üléseinek széles támláját és üléslapját az ülőbútorok világa ihlette. Az innováció az ülések közepén található nagysűrűségű habot az ülésfelszín 15 mm vastag, texturált habjával ötvözve kiváló tartást és puha ülést garantál, és hosszú utakon sem kell attól tartanunk, hogy deformálódik vagy besüpped. Az első ülések magasságban és mélységben állíthatók. A fűthető első üléseket opcióként többpontos masszázs funkcióval is rendelhetjük. A vezető és az első utas az érintőképernyőn választhat az 5 masszázs funkció közül, attól függően, hogy derék-, hát- vagy vállmasszázst szeretne.

Variálhatóság

Hátul, a három különálló, egyforma széles ülés ugyanolyan kényelmet kínál mindhárom utasnak, ami szintén a Citroën C5 Aircross sajátossága a szegmensben. Az ülések 150 mm-en csúsztathatók, lehetővé téve, hogy tetszés szerint alakíthassuk az utas- és a csomagteret. A hátsó üléstámlák öt fokozatban dönthetők, teljesen összecsukott állapotban pedig sík padlót formáznak, a csomagtér kétféle magasság- szintjének köszönhetően. A Citroën C5 Aircross SUV számos rakodási lehetőséget is kínál: a középső kartámaszban nagyméretű hűtött rekeszt, a kesztyűtartót, vagy tágas zsebeket az ajtókban. A középkonzol előtti mélyedésben tárolhatjuk például az aprópénzt, és itt tölthetjük fel vezeték nélkül mobilunkat.

PROGRESSZÍV HIDRAULIKUS ÜTKÖZŐELEMEKKEL® ELLÁTOTT FELFÜGGESZTÉSEK

A Citroën által kifejlesztett új felfüggesztési rendszer kiváló úttartással, menetkomforttal és kényelemmel ruházza fel a Citroën C5 Aircross SUV-t. Az új futómű a nagy úthibákat épp úgy kiszűri és elnyeli, mint a kisebb útegyenetlenségeket, olyan érzetet keltve ezzel, mintha az autó észrevétlenül átsuhanna az úthibák felett, miközben remek úttartást és kivételes dinamizmust biztosít. Míg egy hagyományos felfüggesztési rendszer lengéscsillapítókból, rugókból és mechanikus ütközőelemekből áll, addig a Citroën által kifejlesztett futóműbe hidraulikus csillapítók és ütközőelemek vannak beépítve két végállással, a ki- és berugózott pozíciókhoz. Az új felfüggesztési rendszer két fokozatban működik igénybevételtől függően: nagymértékű be- és kirugózásnál a hidraulikus csillapítók fokozatosan lassítják a mozgást, elkerülve ezzel a hirtelen felütéseket a végállásoknál, míg enyhe be- és kirugózásnál az úthibák “kiradírozásával” a repülő szőnyegen való utazás érzetét keltik.

ADVANCED COMFORT ÜLÉSEK

A Citroën C5 Aircross SUV üléseinek széles támláját és üléslapját az ülőbútorok világa ihlette. Az innovatív gyártás az ülések közepén található nagysűrűségű habot az ülésfelszín 15 mm vastag, texturált habjával ötvözve kiváló tartást és puha ülést garantál, és hosszú utakon sem kell attól tartanunk, hogy deformálódik vagy besüpped. Az első ülések magasságban és mélységben állíthatók, akárcsak a hozzájuk tartozó fejtámaszok. A rendelhető Hype Black belső hangulat fűthető első ülése masszázsfunkcióval is rendelkezik. A vezető és az első utas az érintőképernyőn választhat az 5 masszázs funkció közül, attól függően, hogy derék-, hát- vagy vállmasszázsra van leginkább szüksége.

A LEGSOKOLDALÚBBAN ALAKÍTHATÓ SUV A SZEGMENSBEN

Hátul három különálló ülést találunk, ami szintén a Citroën C5 Aircross sajátossága a szegmensben. Az egyforma széles ülések ugyanolyan kényelmet kínálnak mindhárom utasnak. 150 mm-en csúsztathatók, ami lehetővé teszi, hogy tetszés szerint alakíthassuk az utas- és a csomagteret. A hátsó üléstámlák öt fokozatban dönthetők, teljesen összecsukott állapotban pedig sík padlót formáznak a csomagtér kétféle magasságszintjének köszönhetően. A Citroën C5 Aircross SUV számos rakodási lehetőséget is kínál, például a középső kartámaszban kialakított, nagyméretű hűtött rekeszt, a kesztyűtartót, vagy az ajtókban kialakított tágas zsebeket. A középkonzol előtt kialakított mélyedésben tárolhatjuk zsebünk kincseit, és az opcionálisan megvásárolható vezeték nélküli telefontöltővel is itt tölthetjük a QI1.1 szabvánnyal kompatibilis mobiltelefonunkat.

TÖKÉLETESEN KISZŰRT KÜLSŐ ZAJOK – MINTHA BUROKBAN UTAZNÁNK

A Citroën C5 Aircross SUV hangszigetelése a jármű haladásából fakadó zajok legnagyobb részét kiszűri, így teljes nyugalomban utazhatunk az autóban. A Shine felszereltségi szint kiváló zajszűrésében kulcsszerepet játszik a hangszigetelt első szélvédő, így olyan érzetet kelt, mintha egy védőburokban utaznánk. A márka a motortér hangszigetelésére is kiemelt figyelmet fordított.

Az utasok fokozott kényelmét szolgálja az utastérben elhelyezett AQS (« Air Quality System ») légtisztító berendezés is, amely érzékeli a kívülről érkező légszennyezés mértékét, majd a belső keringetés automatikus beállításával megtisztítja a levegőt.

MÉRETEK

Hosszúság

4500 mm

Magasság

1654/2689mm

Szélesség

1969/2099

Csomagtartó mérete

580/1630 l

TECHNOLÓGIÁK

LEGÚJABB GENERÁCIÓS TECHNOLÓGIÁK

A C5 Aircross SUV a csúcstechnikás vezetéstámogató rendszerek széles választékát kínálja: 20 különböző támogatási rendszer szolgálja a fokozott kényelmet és biztonságot autózás közben, és teszi könnyebbé a vezetést bármilyen menetkörülmények között.

20 VEZETÉSTÁMOGATÓ RENDSZER

HIGHWAY DRIVER ASSIST

A Highway Driver Assist már az önvezető autók előszobája: a C5 Aircross SUV-ban automatika kezeli a sebességet, a haladási irányt, és tartja az autót az adott sávban. Összekapcsolódik az adaptív sebességtartó automatikával és a Stop&Go funkcióval, amely automatikusan fékezi, illetve gyorsítja az autót az előtte haladó járműhöz igazodva.

KIBŐVÍTETT SEBESSÉGTÁBLA-FELISMERŐ RENDSZER

A kibővített sebességtábla-felismerő rendszer beolvassa a sebességkorlátozó táblákat, majd a tábla piktogramját megjeleníti a műszeregységben. A felismert tábla alapján akár egyetlen mozdulattal be is állítható a kívánt maximális sebességérték a sebességtartó/sebességhatároló automatika számára. A rendszer egyéb jelzőtáblákat is képes beolvasni és megjeleníteni (Stop tábla/ Behajtani tilos / Sebességkorlátozás vége).

AKTÍV FÉNYSZÓRÓVEZÉRLÉS

Ez a rendszer automatikus váltást biztosít távolsági fényszóróból tompított fényszóró funkcióba és fordítva, ami biztonságosabbá és pihentetőbbé teszi az éjszakai vezetést.

KAPCSOLÓDÁSI TECHNOLÓGIÁK

A C5 Aircross SUV intuitív módon használható, csúcstechnikás rendszerekkel teszi kényelmesebbé és biztonságosabbá az utazást. Az utasoknak folyamatos kapcsolatot biztosít digitális környezetük és az autó között azzal a 8 colos érintőképernyővel, amelyen keresztül eljuthatunk a jármű működési beállításaihoz, a multimédia rendszerhez, a telefon funkciókhoz, a légkondicionáló beállításaihoz és a navigációs rendszerhez. Ezen kívül a Mirror Screen* és Citroën Connect Nav alkalmazások is elérhetők a központi érintőképernyőn.

A Citroën C5 Aircross SUV vezeték nélküli okostelefon-töltésre is lehetőséget ad. A kibővített online funkciók a ConnectedCAM Citroën® eseményrögzítő kamera működését is lehetővé teszik.

* Mirror Screen funkció a navigációs fejegységeken nem működik.

ÚJ EAT8 AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

A C5 Aircross SUV nagyteljesítményű és hatékony motorokat kínál, hatfokozatú manuális, vagy nyolcfokozatú EAT8 automata sebességváltóval. A kínálat a következő változatokból áll:

3 benzinmotor: a 130 lóerős PureTech S&S hatfokozatú manuális sebességváltóval; a 130 lóerős PureTech S&S nyolcfokozatú EAT8 automata váltóval; a 180 lóerős PureTech S&S nyolcfokozatú EAT8 automata sebességváltóval;

2 dízelmotor: a 130 lóerős BlueHDi S&S hatfokozatú manuális sebességváltóval és nyolcfokozatú EAT8 automata váltóval.

A legújabb generációs, nyolcfokozatú EAT8 (“Efficient Automatic Transmission”) automata váltó Shift and Park by wire vezérlése még hatékonyabb és kényelmesebb vezetést eredményez. A két plusz fokozattal akár 7 százalékkal csökken az üzemanyag-fogyasztás a hatfokozatú manuális változatéhoz képest, a simább fokozatváltások pedig növelik a vezetési élményt.

Árlista és katalógus letöltés