AZ Ë-COMFORT OSZTÁLYÚ SUV

Ez a modell az első plug-in hibrid képviselője a Citroën alacsony károsanyag- kibocsátású modellpalettájának, és 2025-re a kínálatban szereplő minden modell rendelkezik majd alacsony kibocsátású vagy elektromos meghajtású változattal.
A Citroën C5 Aircross Hybrid SUV plug-in hibrid technológiája a modern használati módok mindegyikére kínál optimális megoldást: a mindennapos rövidebb utakhoz elektromos meghajtási módban is használható, szükség esetén pedig a hagyományos, belsőégésű motor nagy hatótávja is rendelkezésre áll.

TEKINTSE MEG A PLUG-IN HIBRID TECHNOLÓGIA ELŐNYEIT BEMUTATÓ VIDEÓNKAT

ELEKTROMOS HATÓTÁV

A Citroën C5 Aircross Hybrid  13,2 kWh-os, nagyfeszültségű (200 V) lítium-ion akkumulátora 55 km tisztán elektromos működést tesz lehetővé (WLTP). 

8 év jótállás 160 000 km futáskorlátig (amelyiket előbb eléri az autó) a meghajtó akkumulátorra 70%-os töltő kapacitás erejéig.

ZÖKKENŐMENTES, KÖNNYED AUTÓZÁS

Az autó könnyed, dinamikus vezetést garantál: 
– a 180 lóerős PureTech benzinmotor, a 80 kW-os villanymotor és az ë-EAT8 automata váltó társítása 225 LE összteljesítményt és 320 Nm azonnal rendelkezésre álló nyomatékot biztosít,
– 3 üzemmód: elektromos, hibrid és sport,
– 1.4L/100km fogyasztás kombinált ciklusban (WLTP)*.

*1,4–1,5 l/100 km, az adott jármű egyéni felszereltségétől függően.

PRAKTIKUS TÖLTÉSI MEGOLDÁSOK

Többféle töltési mód lehetséges :
– A 32 amperes Wall Box* és opcionálisan megvásárolható 7,4 kW-os fedélzeti töltő segítségével a töltés kevesebb mint 2 órát vesz igénybe,
– a megerősített 14 amperes Green’up csatlakozóval 4 óra alatt tölthető fel,
– hagyományos (8 amperes) csatlakozó használatával pedig 7 óra alatt.

*Egyedileg megvásárolható töltő. Bővebb információért kérjük, forduljon márkakereskedőjéhez.

DESIGN

EGYEDI MEGKÜLÖNBÖZTETŐ JEGYEK

Design_CL.19.030.009et007_1500x500_4

A Citroën C5 Aircross Hybrid SUV határozott és tekintélyes formavilága jól illeszkedik a közelmúlt Citroën-modelljeinek stílusába.  A plug-in hibrid verzió különleges ismertetőjele a csomagtérajtón elhelyezett „Hybrid” felirat (amelynek „h” logója az első sárvédők lemezén is visszaköszön), valamint a rendelhető kék BASIC színcsomag.

Ë-COMFORT

MÉG TÖBB KÉNYELEM AZ ELEKTROMOS MOTORNAK KÖSZÖNHETŐEN

C5_aircross_hibrid_PSH

A kényelem terén már etalonnak számító, Citroën Advanced Comfort ® C5 Aircross Hybrid SUV további előnyökkel bővül az elektromos motornak köszönhetően : zökkenőmentes, csendes suhanás és felvillanyozó teljesítmény.
A Citroën Advanced Comfort® program keretében kifejlesztett ülések és a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés ® hatékonyan kiszűri és elnyeli az út kisebb-nagyobb egyenetlenségeit. A Citroën C5 Aircross Hybrid SUV ennek köszönhetően mind a vezető, mind az utasok számára utolérhetetlen kényelmet biztosít. A komfort magasiskolájaként pedig a multilink hátsó felfüggesztés a változó útviszonyok közepette is komfortos és határozott útfekvést biztosít.

Advanced Comfort ülések

Sieges_CL.19.030.19_747X400

A Citroën C5 Aircross Hybrid SUV üléseit széles üléslappal és háttámlával látták el. Az ülések belsejébe nagysűrűségű hab került, míg felületüket 15 mm vastag, texturált poliuterán hab borítja. A kettő együtt nagyfokú kényelmet, puhaságot és tartást biztosít a midennapi vezetésben. A maximális utazási kényelem érdekében az első ülések magasságban, az első fejtámaszok pedig magasságban és mélységben állíthatók. Az első ülésekbe többpontos masszázsfunkció is igényelhető az ülésfűtésen kívül.

Szegmensbajnok a modularitásban

Modularite_CL.19.030.021_20-10-2019

Az új C5 Aircross  Hybrid SUV utastere is megőrzi az alapváltozat erősségeit. Hátul a három különálló ülés egymástól függetlenül 15 cm hosszon csúsztatható, az ülések dőlésszöge öt fokozatban állítható, a támlák lehajtásával pedig teljesen sík padlót kapunk. Számos praktikus rakodóhelyével és 460-ról 600 literre növelhető térfogatával a modell mércét állít a kategóriában

TÖLTÉS

EGYSZERŰ ÉS PRAKTIKUS TÖLTÉSI MEGOLDÁSOK

C5_Aircross_Hibryd_SUV

Hagyományos (8 amperes) csatlakozó használatával az autó 7 óra alatt tölthető fel, míg a megerősített 14 amperes Green’up csatlakozóval 4 óra alatt. A 32 amperes Wall Box*** és opcionálisan megvásárolható 7,4 kW-os fedélzeti töltő segítségével a töltés kevesebb mint 2 órát vesz igénybe.
A töltés az okostelefonokban elérhető MyCitroën alkalmazással programozható is.

* A hatótávolság elektromos üzemmódban 54 és 55 km között található, mely függhet a járműre felszerelt opcióktól. A hatótávolság a tényleges használati feltételektől függően egyénileg is változhat.
**8 év jótállás 160 000 km futáskorlátig (amelyiket előbb eléri az autó) a meghajtó akkumulátorra 70%-os töltő kapacitás erejéig.
***Egyedileg megvásárolható töltő. Bővebb információért kérjük, forduljon márkakereskedőjéhez

HATÓTÁVOT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK

SEBESSÉG

HŐMÉRSÉKLET

VEZETÉSI STÍLUS

SZÁLLÍTOTT RAKOMÁNY

TEKINTSE MEG, HOGYAN HOZHATJA KI A LEGTÖBBET A PLUG-IN HIBRID AUTÓJÁBÓL!

MY CITROËN

Töltse le az ingyenes My Citroën applikációt Androis vagy iOS telefonjára, tekintse meg C5 Aircross Hybrid modellje töltési állapotát, a megtehető kilométereket, programozza be a töltés időpontját vagy az autó belső hőmérsékletét.

MOTOR ÉS SEBESSÉGVÁLTÓ

C5_Aircross_Hibryd_SUV

Az új C5 Aircross Hybrid SUV-ban a 180 lóerős PureTech benzinmotor mellett egy, a belső égésű motor és az elektromos vezérlésű ë-EAT8 automata váltó között elhelyezett 80 kW-os villanymotor nyújt minden körülmények között kimagasló teljesítményt. A villanymotorhoz egy 13,2 kWh-os, nagyfeszültségű (200 V) lítium-ion akkumulátor tartozik. Hibrid üzemmódban a két motor ereje egyesül: ilyenkor az első kerekekre 225 lóerő összteljesítmény jut, így az autó alacsony  üzemanyag-fogyasztás mellett is élvezetes vezetést biztosít. A 320 Nm nyomaték azonnal rendelkezésre áll. Az azonnali és észrevétlen újraindítások érdekében a belső égésű motor kettős üzemmódú generátorral van felszerelve. A CO2-kibocsátás 32-33 g/km*.

A gyors és hatékony ë-EAT8 elektromos automata sebességváltó az EAT8 váltó továbbfejlesztett változata. A többtárcsás olajfürdős tengelykapcsoló optimális fokozatváltásokat eredményez, és az azonnal rendelkezésre álló 320 Nm nyomaték még zökkenőmentesebb és élvezetesebb vezetést garantál.  

* 32–33 g/km, az adott jármű egyéni felszereltségétől függően.

INTUITÍV KEZELŐFELÜLETEK

  • a Citroën C5 Aircross Hybrid SUV műszerfalán egy 12,3” méretű kijelzőn követhetjük a hibrid technológia működését: a teljesítmény- és a hatótávjelző minden pillanatban valós információkkal szolgál,
  • a 8”-os érintőképernyő többek között olyan adatokat mutat, mint az energiaáramlás aktuális állapota, a fogyasztási statisztika,
  • az autó három üzemmódja – elektromos, hibrid és sport – között a középkonzolon elhelyezett üzemmódválasztóval válthatunk,
  • az elektrokróm belső visszapillantó tükör alatt megjelenő, kívülről is könnyen észrevehető kék fényjelzés növeli az autó láthatóságát a forgalomban, és jelzi a külvilágnak, hogy vezetője most tisztán elektromos üzemmódban közlekedik.

VEZETÉSTÁMOGATÓ RENDSZEREK


MINDIG KAPCSOLATBAN

RestezConnecte_CL.19.029.022_1500X400

Az új C5 Aircross  Hybrid SUV intuitív módon használható, csúcstechnikás rendszerekkel teszi kényelmesebbé és biztonságosabbá az utazást

Az Apple CarPlay és az Android Auto segítségével vezetés közben is használhatjuk az okostelefonunkra telepített alkalmazásokat, maximálisan kihasználva ezzel az utazás perceit önmagunkra és a kikapcsolódásra.

Az online Connect Nav navigációs rendszer* a csatlakoztatott navigáció az elektromos hajtáshoz kapcsolódó, speciális funkciókat is kínál: elektromos töltőhelyek megjelenítése, illetve a tisztán elektromos üzemmódban használható útvonalak jelölése az akkumulátor töltöttségi szintjének figyelembevételével, hogy az autó hatótávját illetően ne érjen bennünket meglepetés.

Programozható töltés

Programozza C5 Aircross Hybrid SUV gépkocsija töltését távolról, mobiltelefonja keresztül, a My Citroën alkalmazás segítségével. Megtekintheti autója akkumulátorának töltöttségét, a töltöttségi állapotot, a töltés sebességét és a töltésből hátralévő időt. Programozhatja is a töltést, a töltés kezdetének beállításával.

Programozható hőmérséklet

Az utastéri hőmérséklet előprogramozása segítségével előre beállíthatja gépkocsija fűtését, vagy klimatizálását. Ez a funkció is a My Citroën alkalmazásból vezérelhető. 

MY CITROËN ALKALMAZÁS

C5_Aircross_Hibryd_SUV

A My Citroën segítségével kapcsolatban maradhat autójával és hozzáfér annak dokumentációjához. Ezzel az alkalmazással követheti autója személyre szabott karbantartási tervét, és hozzáfér a Citroën szolgáltatásaihoz. Az alkalmazást mind az APPLE STORE-ban, mind a GOOGLE PLAY-en megtalálja.
Azn applikáció “Helymeghatározás” funkciójával könnyedén megtalálja, pontosanhol parkolt az autójával, a “Vezetés” funkcióval rögzíteni tudja útjai statisztikáit, és optimalizálhatjavezetési stílusát, a fogyasztását. Az « Autó » menüpontban gyorsan eléri az autójához kapcsolódó dokumentációkat és tanácsokat is talál. Különösen hasznos, amikor a műszerfalon kigyullad egy lámpa.
A My Citroën applikációban, amennyiben rögzíti az autóját, egy kattintással megtalálja a hozzá tartozó esedékes karbantartási/kötelező szerviz időpontokat: garancia, kilométeróra-állás, karbantartási időpont felajánlása… A My Citroën személyre szabott karbantartási tervet javasol a vezetési szokásai alapján. Könnyedén tudok árajánlatot kérni vagy időpontot foglalni kedvenc Citroën márkaszervizébe.
Meghibásodás, baleset? A My Citroën applikációban a « Kapcsolat & Segítség » fülön gyorsan kapcsolatba léphet a Citroën Assistance szolgáltatással a nap 24 órájában a hét 7 napján vagy reklamáció esetén, munkaidőben, a helyi márkaképviselettel is.